• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social Icon

© 2017 by Brans Oesterzwamkwekerij

Naamgeving

November 27, 2017

 

 

Een naam bedenken voor je bedrijf valt nog niet mee. Pas twee weken voor dat ik naar de KvK ging had ik mijn definitieve naam gekozen. Brans Oesterzwamkwekerij zou het worden. 

 

Toch had ik KIEM-lokaal lange tijd als naam. Je snapt al waarom ik daarvan afgestapt ben. Ik bleef het maar uitleggen.

 

De naam KIEM-lokaal is niet zomaar gekozen.

KIEM staat voor Koffie, Inspireren, Educatie en Mycelium (het netwerk van schimmeldraden).

 

K: koffie is ons begin product. Alle producten die we maken begint met koffiedrinken en het residu van de gesprekken zetten we om in mooie dingen.

I: Inspireren is een wezenlijk onderdeel omdat we graag anderen aan het denken willen zetten en willen inspireren na te denken over hun businessmodel. We geven rondleidingen en lezingen over onze denkwijze en onze manier van denken.

E: Educatie staat voor onze plicht mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt succes ervaringen te laten opdoen. Ze worden in gang gezet en leren de basisbeginselen van iets dat we werken noemen. Ze worden niet gepushed maar gemotiveerd en gestimuleerd dingen te gaan doen waartoe ze zich aangetrokken voelen. 

M: Mycelium is een benaming van de schimmelstructuur, de draden waaruit de oesterzwam groeit. We gebruiken de eigenschappen van het mycelium om de kracht uit de koffieprut te halen.

 

Wij geloven in koffiedrinken. Het is symbool voor samenwerken. Samen bereik je meer dan alleen goede sfeer.

 

Dus koos ik vol goede moed een andere naam; Koffie blauw. Gedachte was dat ik mooie producten maak van koffie. En dat doe ik op circulaire wijze refererend naar de Blauwe economie.

Hoe drink jij je koffie ? Blauw natuurlijk!

Ach; veel te intellectueel. Bovendien maken we geen koffie, maar oesterzwammen.

 

Brans Oesterzwamkwekerij beschrijft exact wat ik doe. Ik kweek oesterzwammen. Natuurlijk doe ik dat duurzaam en sociaal. Dat verhaal zal ik uitdragen. Want het is een mooi verhaal. Een verhaal dat het waard is om gehoord te worden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
Please reload

FEATURED POSTS

August 25, 2017

Please reload

INSTAGRAM

1/9
ARCHIVE
Please reload