• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social Icon

© 2017 by Brans Oesterzwamkwekerij

Missie

November 28, 2017

 
Ik geloof dat het mogelijk is gave producten te produceren zonder uitbuiting van mens of milieu. Dat kan vooral door samen te werken en niet te proberen meer te hebben dan andere stappen in de productieketen. Brans Oesterzwamkwekerij maakt het liefst gebruik van grondstoffen die we in de volksmond afval noemen en biedt een werkervaringplek voor mensen die het lastig vinden in deze snelle wereld mee te komen. 

De eerste toegevoegde circulaire stap van de koffieketen is het kweken van oesterzwammen op koffieprut. Van die oesterzwammen maken we heerlijke bitterballen die we de 'Krachtbal' hebben gedoopt. Op korte termijn zullen we ook kroketten, paddenstoelenburgers en andere lekkernijen toevoegen aan ons assortiment.

 

Brans Oesterzwamkwekerij is gebouwd op drie pijlers:

- duurzaamheid. Hoe gaaf is het dat het mogelijk is de kwaliteit van een afvalstroom te gebruiken om een mooi nieuw product te maken. In de ecologie bestaan afvalstromen niet. Elke stof die een bepaald organisme niet meer kan gebruiken dient als voedingstof voor een ander organisme. Wij zien koffiedik als een grondstof om lekkere producten mee te maken.

- lokaal. Door grondstromen uit de lokale markt te gebruiken en om te zetten in producten voor de lokale markt, worden ingewikkelde en kostbare logistieke processen voorkomen. Weinig tussenhandel, maar kleinschalige en flexibele productie waardoor consumenten de zwammen super vers op hun bord krijgen. Mochten ze niet direct geleverd worden aan restaurants, dan worden de zwammen direct gedroogd of verwerkt in snacks of andere producten die bewaard kunnen worden. Ook deze producten zetten we alleen af in de lokale markt.

 

- sociaal

Alles doen we in samenwerking met de Techniekfabriek van Circulus-Berkel / Cambio. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden betrokken. Bij Brans Oesterzwamkwekerij krijgen de mensen de kans om in een beschermde omgeving werkervaring en zelfvertrouwen op te doen. Ze maken kennis met het kweken van de oesterzwammen maar ook met het verwerken ervan in de keuken. Daarmee halen we mensen uit hun werkisolement en ontwikkelen we succeservaringen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
Please reload

FEATURED POSTS

August 25, 2017

Please reload

INSTAGRAM

1/9
ARCHIVE
Please reload