Pasta met shii-take roomsaus
Shii-takes zijn de paddenstoelen in opkomst. De nootachtige sterke smaak maakt het een prima vleesvervanger. Niet dat het vervangen nodig is, want hij kan prima samen met een biefstuk geserveerd worden.
​
In dit gerecht gebruiken we het sterke paddenstoelen aroma van de shiitakes om kip te vervangen.
Ingredienten (voor 4 personen):
​
-2 ui
-klein glas witte wijn (bijv Pinot blanc)
-400 gr shii-takes
-olijfolie om in te bakken
-2 tenen knoflook
--200 ml room
-400 gr pasta, bv tagliatelle of spagetti
-pijnboom pitten
-zout en peper
-handje fijngesneden peterselie
-parmazaanse kaas
​
Voorbereiding:
Snipper de uien fijn.
Snijd de shiitakes in reepjes .
Zet een ruime hoeveelheid water op voor de pasta.
Bereiding:
​
Kook de pasta beetgaar.
​
Fruit de ui met de knoflook op laag vuur glazig in de olijfolie. Voeg de shiitakes toe, roer geregeld en laat een minuut of 5 bakken. Voeg nu de wijn toe en laat deze verdampen.
Voeg de room aan de shiitakes toe en laat dit indampen. Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper.
Schep de roomsaus bovenop de pasta op het bord. Kleur het geheel met fijngesneden peterselie.
​
Serveren met fijngeraspte parmazaanse kaas. Ach gewone strooikaas kan ook hoor.
Smakelijk eten!