top of page

Omelet met oesterzwammen (lunch)

ei omelet met oesterzwammen en kaas

Ingredienten (voor 1 persoon)

​

-2 snedes (spelt-) brood of toast

-olijfolie of roomboter om in te bakken

-1 kleine ui

-150 gram oesterzwammen

-paar takjes platte peterselie

-2 eieren

-geraspte belegen kaas

-zout en peper

Dit gerecht is perfect voor een lekker stevige lunch. Simpel, vullend en lekker!

​

Voorbereiding:

Maak de zwammen desgewenst schoon met een borsteltje. In geen geval met water! Snijd of scheur de zwammen vervolgens in de lengte doormidden, totdat je stukken hebt van ongeveer 2 cm. 

Pel de ui en snijd deze tot kleine blokjes

Klop 4 eieren in een schaal samen met de fijngesneden peterselie en wat zout en peper. Leg op een borden twee snedes brood of toast.

​

Bereiding:

Verhit een koekenpan totdat hij heet is en voeg dan de olijfolie of boter toe. Laat de boter niet verbranden en zet het vuur lager. Fruit de ui in enkele minuten glazig en zet dan het vuur op zijn hoogst. Voeg nu de zwammen toe en roerbak de zwammen enkele minuten op hoog vuur totdat ze bruin beginnen te worden en het meeste vocht verdampt is.

​

Giet de eieren bij de zwammen en zet het vuur weer lager zodat de onderkant van de omelet niet verbrand terwijl de bovenkant nog koud is. Strooi wat geraspte kaas over de omelet en gaar deze in enkele minuten met het deksel op de pan. 

​

Serveer de omelet op het brood en smullen maar!

bottom of page