Quiche met oesterzwammen, spek en geitenkaas
Ingredienten (voor 4 personen):
-1 ui
-3 tenen knoflook
-4 eieren
-400 gr oesterzwammen
-100 gr spek
-6 blaadjes bladerdeeg
-olijfolie
-0,5 flesje kookroom (100 ml)
-6 plakjes smeerbare geitenkaas
-honing
-zout en peper
Dit gerecht kun je het jaar rond op tafel zetten.
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor 180 graden. Ontdooi 6 blaadjes bladerdeeg.
Maak de ui klein.
Maak de zwammen eventueel schoon met een borsteltje. Snijd of scheur de zwammen vervolgens in de lengte doormidden en kort ze af tot stukjes van maximaal 3 cm. Neem de steeltjes gewoon mee. Die blijven lekker stevig.
Bereiding:
Fruit de ui samen met de spek en de knoflook in wat olijfolie. Als de spek gaar is zet het vuur hoog en doe er de oesterzwammen bij. Voeg peper en eventueel wat zout toe. Bak niet te lang, ze hoeven niet uit te drogen. Schep regelmatig om en als ze bruin beginnen te worden mag het vuur uit.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en bekleed de wand met de bladerdeeg. Eventueel kun je een vel bakpapier gebruiken om aankoeken te voorkomen. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Schep het oesterzwammen spek mengels in de vorm.
Kluts 4 eieren en schenk er de room bij. Eventueel wat zout. Giet dit over het oesterzwammen mengels. Let hierover 6 plakjes geitenkaas en besprenkel deze plakjes met wat honing.
Gaar nu de quiche een half uur in de oven
Serveren met een groene salade, bijvoorbeeld met veldsla, sjalotten en tomaat.