• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social Icon

© 2017 by Brans Oesterzwamkwekerij

Toast met oesterzwammen

Ingredienten (voor 2 personen):

-2 snedes toast (goed vers brood bijvoorbeeld zuurdesem is ook lekker)

-olijfolie of roomboter

-beetje fijngesneden veldsla of rucola

-150-200 gram oesterzwammen

-paar takjes platte peterselie

-2 teentjes knoflook

-citroensap

-zout en peper

Bereiding:

Dit gerecht is perfect voor de lunch. Simpel, snel en lekker!

Maak de zwammen desgewenst schoon met een borsteltje. In geen geval met water! Snijd of scheur de zwammen vervolgens in de lengte doormidden. 

Leg de snedes brood elk op een bord en bedek met een beetje gesneden sla. Ik nam veldsla, maar andere sla zoals rucola is goed. Als je maar geen ijsbergsla gebruikt.

Verhit een koekenpan totdat hij heet is en voeg dan de olijfolie of boter toe. Laat de boter niet verbranden. Pers de knoflook uit in de pan en voeg direct de zwammen toe en roerbak de zwammen enkele minuten op hoog vuur totdat ze bruin beginnen te worden. Het hoog vuur is belangrijk zodat het vocht meteen verdampt en de zwammen niet gaan koken.

 

Druppel de citroensap erover en schep de verse peterselie er doorheen. Laat deze kort mee bakken en breng op smaak met zout en verse peper. Schep over de salade en serveer direct.