top of page

Rijst met shiitake en gember

Ingredienten (voor 4 personen):

​

-1 ui 

-300 gram rijst, basmati voor smaak en zilvervlies voor de vezels ;-)

-400 gr shii-takes, in schijfjes gesneden

-olie om in te bakken, zonnebloemolie bv

-2 tenen knoflook, fijngeraspt

-4 cm verse gember, zonder schil en geraspt

-2 rode paprikas

-flinke scheut sojasaus (bv ketjap manis)

-200 gr bospeen, schoongemaakt en in de lengte in vieren gesneden

-1 kleine gedroogde rode peper, anders sambal

-zout en peper

​

Bereiding:

​

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing, maar giet iets eerder af. De rijst mag net niet gaar zijn. Spoel af met koud water.

​

Fruit in een wok de ui met de knoflook op laag vuur glazig in de olie. Voeg nu de gember, rode peper, paprika en wortel toe. Roerbak gedurende 5 minuten op medium vuur.

Voeg de shiitakes toe, roer geregeld en laat een minuut of 5 bakken.

​

Voeg nog wat olie toe en schep de rijst in de wok. Blijf goed mengen om de voorkomen dat de rijst teveel gaat aanbakken. Eventueel wat water toevoegen.

​

Na enkele minuten is de gebakken rijst met shiitakes gaar. ​

Naar wens bestrooien met vers korianderblad.

​

Smakelijk eten!

bottom of page